12.25.2012

kalėdos 2012

kalėdos. matyt, esu kažkieno pasmerktas kalėdas atšvęsti anksčiau nei visi. tai prasidėjo prieš trejus metus, įvyko ir prieš dvejus, ir pernai, ir šiemet. nieko nepakeisi. jei rašyčiau laišką kalėdų seniui (dar vieną, nes rašau kasmet), prašyčiau suteikti man galimybę kalėdų dvasią pajusti tikslią kalendorinę datą. bet to daryti nereikia, nes kirba jausmas, kad ir taip visai greitai bus įmanu tai išgyventi.
iki paryžiaus liko vos 27 dienos. kas nutiks per jas? grįšiu namo, ten kur šilta ir saugu. vyksiu prie jūros, kad į orą pakelčiau vienintelį žmogų, kurio pasižadėjau laukti ir ilgėtis. sutiksiu naujuosius metus su šeima, kuri tampa mano dalimi. vėl grįšiu namo ir, kaip visad, pasišaipysiu iš egzaminų sesijos. tuomet lauks kelios ramios dienos, matyt, skaitymo, rašymo ir grojimo, o po jų - kelias į oro uostą, takas į lėktuvą, beveik visa savaitė ten, kur rašė daugelis žmonių, kurių tekstus saugau savo bibliotekoje.
kalėdos. taip iki šiol ir nesupratau, kas tai per šventė. kai pasakoja apie krikščioniškus reikalus, patyliu, nes iki šiol nežinau, kuo anais principais skiriasi kalėdos nuo velykų, tikriausiai dėl to, kad nesu nei religingas, nei besidomintis. man tai saulėgrįža. metas, kai dienos ima ilgėti. kai jauti, kad greit nebereikės keltis lyg ir nakties vidury, kad pavalgytum ir eitum kasti duobės akademikai.
kalėdos. šįmet jos buvo gruodžio 20. kasmet vis pasitraukia viena diena ar dviem į priekį. per šias skaitau, nes jaučiu, kad vasarį nebeliks skaitymo malonumo. per šias jau sugrojau visas dainas, kurias groti norėjau (glen hansard, marketa irglova - falling slowly, foo fighters - times like these, snow patrol - chasing cars, johnny cash - hurt, kurto - where did you sleep last night, ir, aišku, tris placebo dainas - pierrot the clown, i know, running up that hill).
ant stalo šalimais guli 50 naujo apsakymo lapų. mintyse šalimais glūdi idėjos ir ištraukos naujam tekstui, kuris, regis, jau baigia subręsti.
taip ir gyvenam. atostogų metas. kai pagaliau gali ramiau atsipūsti nuo minčių, kaip viską išmokti, kaip uždirbti pakankamai pinigų, kaip viską suspėti. ramybė. nors mintys vis krypsta kelionės pajūrin link.
ramių visiems švenčių.
nuoširdžiai,
AN.

1 komentaras:

  1. Saulėgrįža :) Atsispindi ir manyje panašūs jausmai.
    Šiltų švenčių ir kūrybingų metų tau!

    AtsakytiPanaikinti

rock on