8.24.2012

get back - get back - just got back home

... ir atrodo, gyvenimo svetur net nebuvo, septynių savaičių net nebuvo, bereikšmių žmonių bei jų kvailų veidų net nebuvo. ir atrodo, dabartis buvo tiesiog sustojusi, kažkur tarp laikrodžio mūšos, tarp mudviejų tylos. atrodo, vos vakar kartu susikibę už rankų žiūrėjom futbolą, tada sapnavome ilgutėlį penkiasdešimt penkių dienų sapną apie imigravimą, adaptaciją, atšiaurumą, kūrybą tyliais nykiais lietingais britiškais vakarais, bemiegėm naktim, mažyčiais stebuklais likus dviese, tada nubudome, o jau buvome pakeliui į nekenčiamą rojaus miestą. ilga nemigos naktis oro uoste, maistas kas valandą, vien dėl to, kad neužmigtume. traškutis vidurnaktį - merkiasi akys. sausainiai pirmą valandą - merkiasi akys, stengiamės neužmigti, nes to sau leisti negalime. šokolado gabaliukais antrą valandą - merkiasi akys, stengiamės neužmigti - - - ir taip iki šeštos ryto, iki pasų kontrolės, bagažo pertikrinimo, beviltiškai skausmingo laukimo eilėse jau artėjant prie išėjimo, jau stebint, kaip beveidžiai liemenuoti žmogeliukai pluša aplink lėktuvą. ir štai skrydis, kylimas, šiltas grįžimo namo jausmas, pragariškas sukinėjimasis aplink oro uostą netoliese siaučiant audrai negalint nusileisti. namai.
automobiliai čia važiuoja teisinga puse, kainos parašytos normalia valiuta. uk viskas pasirodė svetima. australiški automobiliai ir nutukę žmonės, nes savo traškučių pakas kainuoja mažiau nei viena vienintelė neatvežtinė kriaušė. tai praeitis, pamenu, kaip paauglystėj praeitimi vadinau tik tai, kas buvę nemalonu. maniau, ir tai jau tapę praeitim. nė velnio.
viskas baigta, užbraukta. daiktai iškraustyti, planai išvykti sugriauti, belieka tik noras aplankyti pasiilgtas branginamo miesto vietas, jose išsibepročiuoti tiek, kad iš juoko ir dviskaitos plyštų širdys.
viena, kas lieka - kasdien vis labiau gimstantis tekstas. už jį, matyt, būsiu dėkingas visiems, ką pažįstu bei pažinojau (leidau dienas ir naktis, kalbėjau tol, kol neliko apie ką etc etc etc...), nes be to, kas yra ir kas buvę, nė kelių rišlių sakinių šiądien nebūtų priskrebenta ant vogtų knyginių popieriaus lapų.
back home, home sweet home -
home is wherever i`m with you.

2 komentarai:

rock on